موتور خودرو
موتور خودرو یکی از ارکان اصلی آن میباشد، که وظیفه اصلی حرکت آن بوسیله موتور با انجام یک سری اعمال خاص امکان پذیر میشود. بر این اساس تلاشهای زیادی در زمینه طراحی و ساخت انواع موتور صورت گرفته است که در حال حاضر نیز بیشتر سرمایه گذاریهای کارخانههای خودروسازی در این زمینه انجام میشود. تمام موتورهایی که در زندگی بشر مورد استفاده قرار میگیرند انرژی جنبشی را به شکل یک حرکت دورانی (چرخشی) در اختیار مصرف کننده قرار میدهند. موتورها این انرژی را از طریق تبدیل انرژی های پتانسیل و یا انرژیهای دیگر بوجود میآورند که میتوان بر حسب منبع انرژی اولیه ، موتورها را تقسیم بندی کرد.
بیشتر بخوانید: ایربگ یا کیسه هوا چیست و چگونه کار میکند؟
پنج عمل ویرانگر موتور خودرو را بشناسی:
معمولا رانندگان با رعایتنکردن این پنج مورد، موتور خودروی خود را نابود میکنند
به گزارش عصر ایران به نقل از خودروکار، برای اینکه موتور خودروی شما کارکرد نرم و روان داشته باشد نکات زیر که توصیه متخصصان رده بالای خودرو است را رعایت کنید. معمولا رانندگان با رعایتنکردن این پنج مورد، موتور خودروی خود را نابود میکنند:
۱- غفلت در تعویض روغن
روغن عامل اصلی حیات موتور است، اگر طبق زمانبندی توصیهشده توسط سازنده خودرو روغن را به طور منظم عوض نکنید، به مرور زمان موتور خودروی شما از بین میرود.
استفاده از نوع مناسب روغن برای موتور خودروی شما ضروری است. امروز بسیاری از سازندگان خودروهای جدیدتر برای حفظ نهایت عملکرد خودرو و مصرف سوخت بهینه، استفاده از روغن سینتتیک را در خودروهای خود ضروری دانستهاند. بسیاری از مصرفکنندگان به خاطر قیمت بالاتر روغنهای سینتتیک تمایلی به استفاده از این نوع روغن را ندارند که ممکن است در آینده منجر به خرابی موتور خودرو شود. روغنهای سینتتیک معمولا اندکی گرانتر هستند.
۲- نادیدهگرفتن نشتی روغن
توجه به نشتی روغن به خصوص نشتیهای شدید بسیار مهم است.
در مواردی که نشتی روغن زیاد باشد شایعترین مشکلی که پیش میآید عدم روغنکاری قطعات فلزی موتور است که به علت عدم رسیدن روغن به فضای کوچک میان قطعات، باعث فرسایش آنها شده و منجر به خرابی زودهنگام موتور خواهد شد. مشکلاتی که شایعتر هستند از نشتیهای کوچکتر و کندتر به وجود میآیند. برخی از این مشکلات شامل خرابی دسته موتورهای لاستیکی، بوشهای سیستم تعلیق و اجزای سیستم فرمان هستند.
۳- بیتوجهی به روشنشدن چراغ اخطار روغن
هنگامی که این چراغ روشن میشود موتور درحال آسیبدیدن است. این چراغ هنگامی روشن میشود که روغن کافی در موتور نباشد یا فشار روغن بیش از حد پایین یا بالا باشد. در صورت روشنشدن این چراغ باید خودروی خود را فورا برای تشخیص عیب نزد متخصص ببرید.
۴- نادیدهگرفتن سیستم خنککننده
هر ۳ سال یکبار یا هر ۴۸٫۰۰۰ کیلومتر هرکدام که زودتر موعد آن فرا رسد، مایع خنککننده موتور را کاملا خالی کنید و با مایع خنککننده جدید جایگزین کنید. بسته به نوع خودرو، هزینه این کار حداقل حدود ۳۰ هزار تومان خواهد بود.
اکثر مالکان خودرو و حتی برخی از تعمیرگاهها تا زمانی که مشکلی در سیستم خنککننده ایجاد نشود به آن رسیدگی نمیکنند. این کار باعث کاهش عمر قطعاتی میشود که مایع سیستم خنککننده داخل آنها در جریان بوده است.
داغ شدن بیش از حد موتور، یک علامت رایج کمبودن مایع خنککننده در خودروی شماست. هرگز با خودرویی که دمای آن درحال بالارفتن است رانندگی نکنید زیرا خطر نابودی موتور را به دنبال دارد.
گرفتگی در مجاری سیستم خنککننده، کاهش مایع خنککننده درون سیستم و از کارافتادن فنهای برقی رادیاتور ممکن است به بالارفتن بیشازحد دمای موتور منتهی شود.
اگر فورا به این مشکل رسیدگی شود این احتمال وجود دارد که مکانیک بهجای تعمیر اساسی یا تعویض موتور، بتواند آن را تعمیر کند.
بیشتر بخوانید: درک نحوه عملکرد موتور اتومبیل شما
۵- ورود بیش از حد آب به داخل موتور
عبور از آبهای ساکن با خودرو یا حتی رانندگی هنگام طوفان و باران شدید ممکن است به موتور خودروی شما آسیب برساند. منیفولد ورودی مخلوط سوخت و هوا را به موتور میرساند. اگر آب از مسیر منیفولد ورودی وارد موتور شود احتمال دارد باعث کجشدن شاتونهای موتور شود.
اگر مقدار آب ورودی به اندازه کافی زیاد باشد با عبور از مجاری منیفولد ورودی به داخل محفظههای احتراق که شمعهای موتور آنجا هستند راه پیدا میکند.